top of page

Podologie

WAT IS PODOLOGIE?

De podoloog is de paramedische beroepsbeoefenaar die patiënten met aandoeningen ter hoogte van de voet onderzoekt en indien nodig behandelt. De klachten van de patiënt kunnen zich zowel ter hoogte van de huid als van de nagels van de voet bevinden, maar kunnen ook hoger gelegen zijn, zoals knie-, heup- en rugpijn die hun oorzaak vinden ter hoogte van de voet.

De podoloog vervult ook een belangrijke rol bij de behandeling van de voeten van patiënten met chronische ziekten zoals diabetes en reuma, …

Anamnese

Tijdens de anamnese noteer ik de persoonlijke gegevens, daarna wordt de oorzaak van de klacht achterhaald door specifieke klachtgerichte vraagstelling. Zoals onder andere de locatie van de klacht, hoe de klacht is ontstaan, het verloop en de achtergrond van de klachten. Als ik een duidelijke beeld heb start ik met het onderzoek.

portret.jpg
Inspectie 
Untitled
Biomechanisch onderzoek

Aan de hand van verschillende bissectrices (lijnen) die getekend worden op de voet en onderbeen kunnen we zo de waarden opmeten. Vaak kan dit asymmetrisch zijn.

De inspectie vindt zowel staand en zittend plaats. Eerst bekijk ik op de podoscoop (de voetspiegel) het voettype, de stand van de voeten, enkels, knieën, benen en de houding. Op de podoscoop kan de druk aan de onderkant van de voeten bekeken worden. In de behandelstoel bekijk ik uitgebreid naar de voeten, huid en nagels.

Ganganalyse

Loopband_edited.jpg

Tijdens de ganganalyse worden de beelden met een high-speed camera opgenomen. Zo kunnen de beelden in slow-motion bekeken en geanalyseerd worden.

Zooltherapie

We scannen uw voeten in met het 3D geavanceerde BORGinsole systeem. Zo stemmen we je zolen perfect op je voeten en bewegingspatroon af. Je voeten staan dan opnieuw recht, wat ook een positieve impact kan hebben voor hoger gelegen klachten zoals: knie, heup en rug.   

IMG_2257_edited_edited.jpg
bottom of page